Shporta

LA FONTEN FABULA UEGEN

Regular Price 600 LEK Special Price 510 LEK
Personazhet e fabulave të La Fonten janë zakonisht kafshë, ku secili prej tyre (me disa përjashtime),përfaqëson një klasë të veçantë të shoqërisë franceze në periudhën e mbretërimit të Luigjit të XIV-të.
SKU
201459
Personazhet e fabulave të La Fonten janë zakonisht kafshë, ku secili prej tyre (me disa përjashtime),përfaqëson një klasë të veçantë të shoqërisë franceze në periudhën e mbretërimit të Luigjit të XIV-të. Luani është mbreti dhe gjithashtu, elefanti i cili përmendet më rrallë. Tigri dhe ariu përfaqësojnë fisnikët e pasur dhe zyrtarët arrogantë. Majmuni, dhelpra dhe ujku përfaqësojnë lloje të ndryshme të personave që jetojnë afër familjes mbretërore në Versajë. Qeni është zotëria në pritje të rritjes në detyrë, servil dhe fodull, që gjithmonë kthehet, ndërsa macja është hipokriti, që shikon mundësinë për avantazhe dhe përfitime personale. Në librin “Fabula të zgjedhura“ nga La Fonten mund të gjeni këto fabula: Ujku dhe qeni, Hejbetë, Dhelpra dhe cjapi, Lisi dhe kallami, Miu i qytetit dhe miu i arave, Vdekja dhe druvari, Macja që u bë grua, etj
Më shumë Informacion
Brands Shtepia Botuese UEGEN
This products does not contain any attachments.