FILLO KODIMIN   DAVID WHITNEY

FILLO KODIMIN DAVID WHITNEY

HOMO DEUS: NJË HISTORI E SHKURTËR E SË NESËRMES  YUVAL NOAH HARARI

HOMO DEUS: NJË HISTORI E SHKURTËR E SË NESËRMES YUVAL NOAH HARARI

SAPIENS: NJË HISTORI E SHKURTËR E NJERËZIMIT YUVAL NOAH HARARI

Tipi: Histori; Nr. I Faqeve: 440; ISBN: 978-9928-219-31-2; Viti Botimit: 2016, Perktheu: Aulona Ormeni
2 000 LEK
SKU
301247
NJËQIND MIJË VJET MË PARË, të paktën gjashtë lloje humanësh popullonin botën. Sot është vetëm një. Ne Homo sapiens-i. Si ia doli lloji ynë të fitonte betejën për të dominuar mbi të tjerët? Pse u bashkuan paraardhësit tanë foragjerë për të krijuar qytete dhe mbretëri? Si ia dolëm të besojmë në perëndi, kombe dhe të drejtat e njeriut; të besojmë paranë, librat dhe ligjet; dhe të skllavërohemi nga burokracia, oraret dhe konsumerizmi? Si do të jetë bota jonë në mijëvjeçarin që vjen? Profesor Yuval Noah Harari te “Sapiens” përmbledh gjithë historinë njerëzore, që nga njerëzit e parë që ecën në Tokë deri te zhvillimet më të mëdha – radikale e madje shpeshherë shkatërruese – të revolucionit konjitiv, agrokulturor dhe shkencor. Duke eksploruar në brendësi të biologjisë, antropologjisë, paleontologjisë e ekonomisë dhe duke përfshirë ilustrime shumëngjyrëshe përgjatë gjithë tekstit, ai hulumton se si rrymat e historisë kanë formësuar shoqëritë tona njerëzore, kafshët dhe bimët rreth nesh, e madje edhe personalitetet tona. A jemi më të lumtur teksa shpaloset historia? A mund ta çlirojmë ndonjëherë sjelljen tonë nga trashëgimia e paraardhësve tanë? Dhe nëse mundemi, çfarë mund të bëjmë për të ndikuar në rrjedhën e shekujve që do të vijnë? I guximshëm, gjithëpërfshirës dhe ngacmues, Sapiensi harmonizon historinë dhe shkencën për të sfiduar çdo gjë që mendonim se dinim rreth të qenit njeri: mendimet, veprimet, trashëgiminë… dhe të ardhmen tonë.
Më shumë Informacion
Brands Shtepia Botuese Botart