Shporta

SHQIPËRIA DHE SHBA NË ARKIVAT E UASHINGTONIT HARIS SILAJXHIÇ

700 LEK
Tipi: Histori, Nr. I Faqeve: 272, ISBN: 978-99927-31-38-9
SKU
303806
Libri"Shqipëria dhe SHBA në arkivat e Uashingtonit" na jep një pasqyrë të gjerë e dokumentare të marrëdhënieve të SHBA me Shqipërinë që nga fillimet e shekullit të kaluar. Në vëllim, përfshihen momentet dhe vëmendjet kryesore të këtyre raporteve si psh. puna e Kryqit të Kuq Amerikan, Shkolla Teknike e Tiranës, qëndrimi amerikan gjatë Konferencës së Paqes në Paris, marrëdhëniet me fqinjët, kompanitë amerikane të naftës në Shqipëri, raportet me Mbretërinë Shqiptare deri në prag të fillimit të Luftës ll Botërore etj. Në këtë libër, autori nënvizon punën këmbëngulëse të atdhetarëve shqiptarë për ta rreshtuar vendin e tyre në krah të palës së fituar, si dhe krijimin e miqve të Shqipërisë. Silajxhiçi i kushton vëmendje edhe ndikimit të shoqërisë "Vatra" mbi delegacionin amerikan në Konferencën e Paqes dhe rrjedhimisht qëndrimit amerikan për këtë çështje.
Më shumë Informacion
Brands Shtepia Botuese Dituria
This products does not contain any attachments.